fbpx

Pokémon Scarlet & Violet verkoopt 10 miljoen exemplaren

Schermafbeelding 2022 11 25 om 02.06.07

Hoewel tal van gamers last hebben van performance problemen in Pokémon Scarlet & Violet, weerhoudt dat de titels er niet van om uitstekend te scoren aan de kassa. De game ging in slechts drie dagen al meer dan 10 miljoen keer over de toonbank.

Nintendo heeft bekendgemaakt dat de titels zelfs snelst-verkopende games ooit zijn van de uitgever. Zo stelt het bedrijf dat ‘dit het hoogste sales-niveau ooit is dat een software titel op een Nintendo platform bereikt heeft in de eerste drie dagen’.


Een stevige mijlpaal voor Nintendo, maar ook voor de Pokémon-games in het algemeen. Sinds de release van de eerste games in 1996 gebeurde het al vaker dat de nieuwe generatie Pokémon-titels de vorige overtreft. En die trend lijkt voorlopig niet te stoppen.

Al blijft het ook een beetje vreemd. Zoals reeds vermeld, kampen beide titels nog steeds met behoorlijke performance problemen. Ook lekten tal van details al voor de eigenlijke release en dat resulteerde in talloze fans die teleurgesteld waren met de nieuwe designs. Behalve dan voor Lechonk. Everyone loves Lechonk!

Een reactie achterlaten