fbpx

Pokémon Scarlet & Violet krijgt tweedelige expansie

Pokemon

The Pokémon Company en ontwikkelaar Game Freak hebben aangekondigd dat Pokémon Scarlet & Violet een uitbreiding krijgt in de vorm van ‘The Hidden Treasure of Area Zero’. De expansie verschijnt in twee delen. Zo verschijnt Part 1: The Teal Mask in de herfst, terwijl Part 2: The Indigo Disk komende winter volgt.

In het eerste deel ga je op schoolreis en bezoek je de locatie Kitakami, waar je deelneemt aan een studieprogramma rond nieuwe Pokémon. De excursie valt samen met een lokaal festival. Terwijl je de folklore van de regio onderzoekt, ontmoet je tal van nieuwe Pokémon en personages.


In het tweede deel zak je af naar Blueberry Academy als uitwisselingsstudent, waar je die studies mag verderzetten. Hoe je je tijd daar exact zal spenderen is nog niet echt duidelijk, al kom je uiteindelijk de ontknoping van deze uitbreiding te weten.

Cool is dat de uitbreidingen zo’n 230 Pokémon naar Violet & Scarlet brengen, die niet in de hoofdgames aanwezig waren. Er worden zelfs 2 nieuwe legendaries geïntroduceerd: Ogerpon in deel 1 van de uitbreiding en Terapagos in deel 2. Daarnaast worden ook Guardian Pokémon opnieuw geïntroduceerd in de vorm van Okidogi, Munkidori en Fezandipiti. Dat trio heeft de regio van Kitakami altijd beschermd.

Wie de uitbreiding alvast pre-order voor 31 oktober, krijgt een speciale gift code voor een Hisuian Zoroark. Die pokémon heeft de speciale moves Happy Hour, Tera Blast, Bitter Malice en Nasty Plot en beschikt over Charismatic Mark. Daarnaast is Dark het Teratype.

Check zeker de trailer voor een eerste indruk

Een reactie achterlaten