fbpx

Pokémon Scarlet & Violet hebben releasedatum beet

Ontwikkelaar Game Freak en uitgever The Pokémon Company hebben nieuwe info gelost over de volgende delen in de Pokémon reeks. Pokémon Scarlet & Violet lanceren op 18 november en brengen je naar een geheel nieuwe regio, geïnspireerd door het Spaanse vasteland.

Scarlet & Violet combineren de klassieke formule van Pokémon samen met nieuwe mechanismen van Pokémon Legends: Arceus. Cool is dat we deze keer bepaalde zones van de open wereld mogen doorkruisen met vrienden. Uiteraard zal je ook nog steeds kunnen ruilen en vechten tegen elkaar.


Al zijn er meer verschillen met vorige delen. Zo hebben Scarlet & Violet allebei een eigen Pokémon professor. Wie kiest voor Scarlet, zal de professor Sada ontmoeten. Kies je voor Violet, dan loop je al snel professor Turo tegen het lijf.

In beide games word je bijgestaan door Nemona. Deze jongedame is een ervaren Pokémon trainer die je op weg helpt doorheen de regio. Natuurlijk helpt ze je ook uit de nood als je in de problemen zit.

Tijdens de video hierboven, komen er trouwens ook al drie nieuwe zakmonsters in beeld. Pawmi is een elektrische muis-Pokémon, die zijn tegenstanders een donderschok geeft als-ie zich bedreigt voelt. Lechonk is dan weer een zwijn-Pokémon die op zoek gaat naar de lekkerste grassen en bessen in de regio. En ten slotte is er Smoliv, die als een echte olijf het liefst zijn dagen spendeert in de zon.

Om af te sluiten, geeft de trailer ons ook nog een glimp van de gloednieuwe legendarische Pokémon Koraidon en Miraidon. Beide hebben een vet cool design, dus kiezen tussen Scarlet en Violet zal niet simpel zijn dit jaar…

Hieronder vind je alvast de afbeelding van professor Sada, professor Turo, Nemona en de nieuwe Pokémon. De trailer kan je hierboven bekijken.SadaTuroNemonaPawmi

LechonkSmolivKoraidonMiraidon

Een reactie achterlaten