fbpx

Pokémon Red & Blue onthullen na 27 jaar nog een easter egg

Pokemon

Pokémon fans werden onlangs aangenaam verrast. De oudste games in de reeks, Pokémon Red & Blue, hebben nog een geheime easter egg prijsgegeven, zo’n 27 jaar na hun oorspronkelijke release. De ontdekte easter egg gaat over de start van de franchise als videogame.

Het begon allemaal met een tweet van Junichi Masuda, een van de oprichters van ontwikkelaar Game Freak en een drijvende kracht achter de Pokémon franchise. Op 5 juli deelde Masuda een foto van het gebouw waarin de franchise zijn leven begon. Game Freak werd immers opgericht in 1989 en dit is het gebouw waar de ontwikkelaar toen gevestigd was. Een paar jaar later begon de studio het werk aan de eerste Pokémon games. Opnieuw op de vijfde dag van de maand juli.


5 juli was de dag dat de ontwikkeling van Pokémon Red & Blue startte in Japan, omdat Game Freak op die dag de opdracht kreeg van Nintendo om de franchise verder uit te werken.

Een belangrijke datum dus, die grappig genoeg ook verborgen zat in de games zelf. Een boek in de in-game Pokémon Mansion op Cinnabar Island onthult namelijk dat onderzoekers op 5 juli de Pokémon Mew ontdekten. Mew wordt in het universum gezien als een godheid en een voorvader van alle Pokémon, dus is het niet verrassend dat Game Freak het monstertje gebruikt als referentie voor de creatie van de reeks.

Een leuke symbolische easter egg dus, die veel meer is dan een simpele datum. En die pas nu ontdekt werd door de community, met de hulp van Junichi Masuda. Lang leven Pokémon?

Een reactie achterlaten