fbpx

Pokémon Prism tegen de wil van Nintendo toch gelekt

Eerder deze week werd bekend dat de makers van de rom-hack Pokémon Prism hun activiteiten mochten staken door toedoen van de advocaten van Nintendo. De game gemaakt door een groep fans werd gezien als een inbreuk op de eigendomsrechten van de Japanse gamegigant. Een hackerscollectief dat losstaat van de makers heeft de game nu toch online gegooid.

De ontwikkelaars van Pokémon Prism werkten maar liefst acht jaar aan het project en de game stond gepland voor een release met kerstmis. Dit was echter buiten Nintendo gerekend die de game liet verbieden. Enkele hackers gingen niet akkoord met de juridische afdeling van Nintendo en lekten de game op het populaire forum 4chan. Bij de game zit een tekstbestand waarin de hackers duidelijk stellen dat zij niets te maken hebben met de makers. Verder werd ook de aftiteling met de namen van de ontwikkelaars veranderd naar een simpel bedankingsscherm.


Pokémon Prism is een hack van de bestaande game Pokémon Crystal voor Game Boy Color (2001) en geeft jou de controle over de zoon of dochter van Lance, de Elite Four kampioen uit Pokémon Red en Blue. Naast een kersverse verhaallijn en geheel nieuwe regio Naljo zijn er ook nog nieuwbakken Pokémons te ontdekken zoals Abnormal, Sound en Gas.

 

Een reactie achterlaten