fbpx

Pokémon Let’s Go!

Ah, de jaren ‘90. Enkele zaken staan nog in ons geheugen gegrift: onze rode hoofdband (bedankt, Rambo!), ons kakigroene camouflagepak (bedankt, Schwarzenegger!) en onze GameBoy in de achterzak (bedankt, Pokémon!). En nu kunnen we dus weer aan de slag in de originele Kanto-regio uit Pokémon Yellow, maar dan natuurlijk aangepast aan de 21eeeuw.

Back to basics

Is dit dan een game voor wie al jaren vertrouwd is met de reeks? Wel, nee: ontwikkelaar Game Freak deed er alles aan om de instapdrempel van deze Switch-game zo laag mogelijk te houden. Je kan bijvoorbeeld het hele verhaal perfect doorlopen zonder je te veel van stats aan te trekken. Ook de random encounters werden geschrapt, waardoor de core gameplay beperkt wordt tot twee zaken: je vecht met de Pokémon trainers die je tegenkomt in de bekende turn-based gevechten en je vangt wilde Pokémon die jouw pad kruisen. Zo kan je geleidelijk aan voorbereiden op gevechten met Gym Trainers en eens je die felbegeerde Gym Badges hebt verzameld, kan je de Elite Four aanpakken en zo Team Rocket te stoppen.


Traan der nostalgie

Klinkt bekend? Wel, er maken wel meer dingen uit de 8-bit versie de overstap: Viridian Forest en Saffron City bijvoorbeeld en ook de soundtrack, maar dan wel flink onder handen genomen. We pinkten bijna een traan van nostalgie weg. Ook de Pokédex voelt makkelijker aan om te vervolledigen en de implementatie van Pokémon Go-features zorgt ervoor dat het werpen van Pokéballen een kwestie van richten wordt. Goed richten, want de Joy-Cons registreren je bewegingen niet altijd even goed. Best in de handheld mode spelen dus, want dan kan je ook de gyroscoop van de Switch gebruiken. Dat laatste voelt trouwens net aan alsof je weer zo’n oude GameBoy in je handen hebt. Heerlijk!

Pokémon 2.0

De stijl oogt verrassend fris sinds de laatste hoofd-Pokémon game en met het Pokémon Storage System zet de reeks ook een grote stap vooruit: gedaan met op je stappen terug te keren naar een Pokémon Center om je gevangen Pokémon op te bergen, met één druk op de knop vanuit het hoofdmenu kan je dat nu meteen doen. Ook over de co-op zijn we zeer te spreken: er kan altijd een tweede speler meedoen aan je game, maar hij speelt slechts een ondersteunende rol. Hij voegt een Pokémon toe aan je gevechten. Leuk voor de jongere spelertjes.

Online schmonline

Zijn er dan helemaal geen beperkingen aan de verlaagde instapdrempel van de game? Jawel: het online luik bijvoorbeeld is beperkt tot ruilen van gifts en het even online uitvechten met je vrienden (wat dus ook lokaal kan). Het Go Park dient als minigame en verbinding tussen Pokémon GO en je versie van Pokémon Let’s Go. Eens je in het verhaal Fuchsia City hebt bereikt (en je je smartphone hebt gesynct met de game), vind je immers het park dat vol loopt met je gevangen Pokémon uit de mobiele game. Goed gevonden en zo zie je maar: de komst van mobile gaming hoeft niet altijd als vijand voor consoles gezien worden. In dit geval is de symbiose perfect.

8.5
  • nostalgie
  • eenvoudig
  • maar toch diepgaand
  • online features beperkt

BESLUIT

Deze Pokémon 2.0 combineert oud en nieuw in een geslaagde titel. Een nostalgische knipoog die tegelijk nieuwe Pokémon GO-features integreert. Ondanks de lage instapdrempel een verrassend diepe RPG.

Een reactie achterlaten