fbpx

PlayStation firmware update 3.50 verschijnt morgen

Vanaf morgen is de 3.50 systeemsoftware voor de PlayStation 4 beschikbaar. De update focust vooral op het sociale aspect van gaming en maakt het gemakkelijker om snel en efficiënt een potje online knallen te plannen.

Eerste grote wijziging is de mogelijkheid om je status op offline te zetten. Via de profieltab is er een nieuwe knop toegevoegd om lekker de ninja uit te hangen, zodat je onzichtbaar bent voor je vrienden. Gedaan dus met die ongewenste game-invites. Tijd om een… euh, romantische film te kijken met je vriendin.


Wil je iets socialer zijn, dan kan je dankzij de update friend notifications instellen wanneer je vrienden online komen. Op die manier kan je ze meteen spammen met invites wanneer ze online verschijnen.

Met firmware 3.50 kan je ook online sessies plannen in de toekomst. In het Events-menu kies je voor ‘Create event‘, waarmee je tal van spelers ineens kan uitnodigen voor een online knalfuif.

Ook handig: Play together! Via deze functie kunnen alle leden van je party zien wie wat recent gespeeld heeft, om zo gemakkelijker vrienden te joinen in een online sessie.

Gamesessies kan je vanaf morgen trouwens ook meteen streamen naar Dailymotion. Naast YouTube en Twitch krijg je dus een extra mogelijkheid om toeschouwers je coole skillz te tonen.

Verder is er ook de langverwachte Remote play voor pc en Mac. Je zal PS4 kunnen spelen op de pot met je Vita, maar ook op kantoor via laptop of Macbook. Al zijn er wel enkele systeemvereisten:

  • Windows 8.1 of Windows 10 (of later)
  • OS X 10.10 of OS X 10.11

Wat betreft de technische kant heb je de volgende mogelijkheden, afhankelijk van je internet:

  • Resolutie-opties: 360p, 540p, 720p (met een standaard resolutie van 540p)
  • Framerate: 30 of 60 fps, waarbij 30 de standaard-instelling is.

En daarmee hebben we de grootste nieuwigheden gehad. Wie een volledig overzicht wil van alle features, kan hier nog terecht. En check vooral de video:

ARVE Error: need id and provider

Een reactie achterlaten