fbpx

PlayStation-baas: “PS5 is wereldwijd volledig uitverkocht”

PS5 gamepass

Dat de PlayStation 5 bij launch moeilijk te verkrijgen zou zijn, wisten we al. Helaas zal die schaarste nog een tijdje duren. PlayStation-baas Jim Ryan heeft namelijk bekendgemaakt dat de PS5 wereldwijd volledig uitverkocht is. En dat nog even zal blijven.

Ryan is natuurlijk zeer tevreden met de launch en is trots dat het team dit heeft klaargespeeld. In een interview met het Russische nieuwsagentschap TASS vertelde hij dat ‘alle stock volledig verkocht is’. Tegelijk gaf hij toe dat een consolelaunch in tijden van een pandemie niet aan te raden is:


“Het was behoorlijk lastig, vooral op gebied van productie. Zo kregen we niemand naar de fabrieken in China. Toen de productie van start moest gaan, hebben we de voorbereiding van de fabricage per camera vanop afstand moeten doen. Kan je je dat voorstellen bij een precisietoestel als de PS5?”

Klinkt als een horrorscenario, al is dat misschien wel de reden waarom sommige PS5-consoles een zoemend geluid maakt wanneer de hardware games moet renderen. Het is een ver verspreid euvel dat al talloze keren gerapporteerd werd via fora.

Voor Sony was de launch wel degelijk een succes. De man gelooft immers dat de PS5 het beter zal doen dan zijn voorganger in dezelfde tijdsperiode. En de PS4 had uiteraard niet te maken met een wereldwijde pandemie. Wanneer we de nieuwe voorraad PS5-consoles terug mogen verwachten, is niet bekend.

Ryan Sony

REACTIES (1)

  1. Patrick

    Niet zo moeilijk om uitverkocht te zijn als je te weinig hebt geproduceerd.

Een reactie achterlaten