fbpx

PlayStation baas licht toe waarom PS5 nog steeds geen prijs heeft

PlayStation 5

Wat de prijs van de PlayStation 5 betreft, houdt Sony de lippen stijf op elkaar. Al heeft PlayStation baas Jim Ryan laten vallen waarom het zo lang duurt en wat de prijskwestie van de PS5 precies zo moeilijk maakt. Sony wil niet te overhaast beslissen en de perfecte prijs op de console prikken. Dit om nog twijfelende consument in deze moeilijke economische tijden over de streep te trekken.

In een interview met de Britse zender BBC zegt Ryan dat hij eerder de nadruk legt op de waarde van de console in tegenstelling tot de prijs. Een statement dat hij loste als respons op de vraag of het wel slim was om een console op de markt te brengen in tijden van economische onrust. Zijn volledige antwoord luidt als volgt:


“We doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat we de waarde van de console juist inschatten. En ik leg hier wel duidelijk de nadruk op de waarde en niet de prijs. Voor de community moet de algemene waarde van de console – zowel op gebied van hardware en games – interessant genoeg zijn om geld aan te spenderen.”

Kortom, de console moet in al zijn aspecten aantrekkelijk genoeg zijn voor de consument om een aankoop te overwegen. En net daarom is die prijszetting zo belangrijk. Honderd euro duurder of goedkoper kan immers een enorm verschil zijn voor consumenten die nog niet zeker zijn of ze wel een PS5 willen.

Op de vraag of er een verschil in prijs zal zijn voor de digitale en fysieke versie van de PS5, antwoordde Ryan simpelweg dat Sony de keuze gemaakt heeft om twee consoles te lanceren, om spelers meer opties te geven.

Ondanks het feit dat Sony niets lost over de prijs, wordt het verwachte prijskaartje algemeen geschat op 499 euro. Maar aangezien de uitgever zo voorzichtig is om die effectieve prijs te onthullen, zou dat wel eens kunnen oplopen tot 599 euro. Sony liet immers weten dat de console ietwat duurder zal zijn dan de gangbare prijs.

Wil je alles weten over de PS5? Check hier alle games en de nieuwste info omtrent Sony’s next-gen console.

REACTIES (1)

  1. David

    599 = dan zal ie niet snel verkopen.

    400 voor only digitale met hopelijk grotere ssd
    499 met disk en 1 tb ssd ( +-800gb door dat rest voor systeem word gereserveerd )

Een reactie achterlaten