fbpx

‘PlayStation 5 wordt onthuld op 3 juni’

PS5 SSD

Na maanden wachten, lijkt het erop dat we de PlayStation 5 eindelijk in actie zullen zien. Volgende week zelfs al, als we enkele online bronnen mogen geloven. Zo zou Sony een digitaal evenement plannen gamers wereldwijd weg te blazen met de eerste beelden van PS5-games.

Het nieuws kwam oorspronkelijk van de Amerikaanse financiële website Bloomberg, waar gamejournalist Jason Schreier voor schrijft. Niet later werd het gerucht bevestigd door Jeff Grubb die de onthulling van de PS5 op 4 juni prikte. In beide gevallen wordt er wel bijgezegd dat de datum van 3 juni nog niet 100% vast staat.


Zo schreef Bloomberg dat het event doorgaat op 3 juni, al waarschuwden enkele van hun bronnen dat Sony de plannen heeft opgesteld met extreme flexibiliteit. Daardoor kan Sony nog last minute de datum wijzigen. Bloomberg zegt er nog bij dat er na de eerste onthulling nog extra showcases en presentaties kunnen volgen in de komende weken en maanden.

 

Even later bracht ook Jeff Grubb van Venturebeat zijn versie. Volgens Grubb zou de presentatie op 3 juni de meeste uitgebreide kijk op de console geven tot nu toe. Al vermeldt hij ook dat Sony niet alles zou onthullen. De releasedatum en vooral de prijs lijken volgens hem aspecten die nog steeds niet vastliggen, omdat Sony de console aan een competitieve prijs in de markt wil zetten, maar tegelijkertijd zo weinig mogelijk verlies wil draaien.

 

Grubb gaat er dus vanuit dat Sony vooral zijn PS5-games in de kijker zal zetten op 3 juni. Daarbij zegt hij eveneens dat Sony zich bewust is van de rommelige Xbox Series X presentatie. Een gebrek aan gameplay zorgde voor veel teleurstelling bij de fans, dus Sony wil ervoor zorgen dat het games kan tonen die effectief draaien op de PlayStation 5.

Klinkt logisch. Het lijkt er dus op dat Sony er alles aan doet om te scoren vanaf de eerste onthulling. Of dat ook lukken, zullen we natuurlijk pas volgende week zien…

Een reactie achterlaten