fbpx

‘PlayStation 5 wordt een pak stiller dan de PS4’

PS5

Een nieuw patent van Sony doet vermoeden dat de PlayStation 5 een pak stiller zal functioneren dan zijn voorgangers. De console maakt namelijk gebruik van een nieuwe technologie die printplaten toelaat om gegenereerde warmte veel makkelijker af te laten vloeien. Waardoor Sony’s nieuwe console dus niet zal klinken alsof-ie wil opstijgen.

De PS5 werkt niet met een luide ventilator als de PS4, maar met een innovatief systeem van geperforeerde printplaten. Via die perforaties staat de plaat in connectie met een koellichaam, waardoor warmte sneller afvloeit en tegelijk meer ruimte laat voor plaatsing van andere componenten. Het patent zelf beschrijft het als volgt:


Via de schets onderaan kan je checken hoe dat er ongeveer zou uitzien. Al zullen we er snel genoeg het resultaat van zien. Mark Cenry beloofde tijdens zijn technische uiteenzetting al dat de PS5 niet zou klinken als een haardroger, dus zijn wij alvast benieuwd naar de eerste live demonstratie van de console.

Schermafbeelding 2020 04 27 om 22.22.49

Een goed idee vinden we, want onze PS4 Pro klinkt ondertussen als een Boeing 747.

 

REACTIES (2)

  1. Damadtree

    Tja, veel luider dan de PS4 kan het niet worden dus dat is niet exact een hoge standaard om te overwinnen…
    Ik heb 2 gewone PS4’s en 1 Pro en allen klonken ze als een jet engine na een week. Ben wel een zware roker, maar toch…

  2. De regel in prestatie is wat warm word , moet worden gekoeld in welk opzicht ook… stiller of harder hangt op de moment af wat de prestatie van de gpu brengt…

    Ik werk al jaren in de game industrie..en de gpu kan kan je op twee manieren koelen…lucht of waterkoeling. Ook wat velen vergeten…zet de concole of computer altijd op een plek dat deze kan ventileren. Maar je kan dit niet vermijden. De concoles worden nu maal sterker en beter!

Een reactie achterlaten