fbpx

“PlayStation 5 tekort duurt nog tot tweede helft van 2021”

PS5 gamepass

Nog steeds geen PlayStation 5 kunnen scoren? Helaas wordt het er de komende maanden niet veel beter op. Technologiebedrijf AMD, dat de interne componenten van de PS5 aanlevert, voorspelt namelijk dat het tekort aan consoles nog tot minstens de tweede helft van 2021 kan duren. Dat zei CEO Lisa Su tijdens een financiële briefing.

Reden voor het tekort is de gigantische vraag naar AMD-componenten. De fabrikant verzorgt namelijk niet alleen de custom chips voor next-gen consoles, maar introduceerde ook een resem nieuwe processoren voor gaming pc’s. En hoewel dat zorgde voor een record aan inkomsten, kan de productie het niet bijhouden. Met het gevolg dat de tekorten nog een tijdje zullen aanhouden.


Su stelde wel gerust dat er een paar extra productielijnen op gang getrokken worden in de komende maanden, waardoor het bedrijf de vraag naar zijn componenten tegemoet kan komen. Eenmaal dat gebeurd is, zullen tekorten langzaam maar zeker afnemen.

Laten we trouwens niet vergeten dat de wereldwijde coronapandemie de situatie er ook niet gemakkelijker op maakte. Heb jij al een PS5? Of een Xbox Series X?

Een reactie achterlaten