fbpx

PlayStation 5 neemt je reactie op als je een trophy behaalt

PS5 review 4

Ook al geschreeuwd van blijdschap wanneer je die aartsmoeilijke trophy binnenhaalde? Dan moet je het misschien wat rustiger aan doen. De PlayStation 5 neemt naast beeld ook geluid op als je een trophy behaalt. Wil je dat niet, dan moet je die feature handmatig uitgezet in de instellingen van je PS5.

De PS5 staat standaard ingesteld dat hij bij het behalen van een trophy een korte videoclip opneemt. Daarbij neemt de PS5 ook jouw stemreactie op via de microfoon in de controller. En dat heeft al voor verschillende grappige filmpjes gezorgd. Het overkwam Reddit-gebruiker helloiamjack.


Hij deelde op het forum dat-ie Demon’s Souls voor het eerst speelt op PS5. Toen de man eindelijk de Tower Knight wist te verslaan, was zijn reactie dan ook een ontlading van jewelste. Die werd opgenomen in deze video.

First time Souls player. I didn’t realise that the PS5 records your microphone’s audio whenever you get a trophy. Whoops. from r/PS5

Natuurlijk zetten tal van spelers deze feature uit, omdat de opgeslagen video’s na een tijdje heel wat schijfruimte opslorpen. Toch blijft dit een coole zet. Eentje die wij ook eens gaan uittesten. Al gokken wij dat je bij ons vooral een ‘Hell Yeah!‘ te horen krijgt.

Een reactie achterlaten