fbpx

PlayStation 5 bug bij downloaden vereist factory reset

PS5 3

Na het bericht van de allereerste morsdode PlayStation 5, duiken nu ook andere problemen met de console op. Zo lijkt een bug in de downloadlijst enkel opgelost te kunnen worden met een factory reset. En dan ben je natuurlijk alles weer kwijt. Het probleem lijkt zich vooral voor te doen met Call of Duty: Blacks Ops Cold War.

De bug kwam aan het licht via enkele redacteurs van IGN.com. De bug duikt op wanneer je een nieuwe game activeert om te downloaden. De console raakt op dat moment in een soort van errror-cyclus, die toegang tot de download onmogelijk maakt. De redacteurs ondervonden het euvel bij zowel de downloadversie van Call of Duty: Black Ops Cold War en Godfall.


Wat veroorzaakt de bug? Dat is niet meteen duidelijk, al lijkt het zich voor te doen als je meerdere downloads tegelijk wil activeren. Zo wordt de laatst gekozen game in het downloadoverzicht geplaatst met de boodschap ‘in wachtrij voor downloaden’. Wanneer gebruikers het downloadmenu dan openen, blijken er geen downloads actief te zijn, waardoor spelers de opdracht ook niet kunnen annuleren of starten.

De PS5 lijkt dus het idee te hebben dat-ie games aan het downloaden is, terwijl dat niet zo is. De enige oplossing voor het probleem blijkt een volledige factory reset, waardoor je dus eerder opgeslagen spellen kwijt bent. Nadat het bericht verscheen op IGN, doken op Twitter berichten op met hetzelfde probleem.

Een gebruiker had er zelfs last van, omdat-ie de PS4-versie van Call of Duty: Black Ops Cold War aan het downloaden was. Indien je donderdag een PS5 in huis haalt en games begint te downloaden, zorg er dan voor dat je zeker de PS5-versie kiest. Check de reacties hieronder.

Wil je alles weten over de PS5? Check hier onze review van de console en de eerste PS5-games!

Een reactie achterlaten