fbpx

PlayStation 5 biedt parties tot wel 100 spelers én cross-gen chat

PS5 3

Via de broncode van de officiële PlayStation website zijn enkele onaangekondigde features van de PlayStation 5 aan het licht gekomen. Zo zou de console ondersteuning bieden voor parties tot wel 100 personen en maakt de console gebruik van cross-gen chat. Zo kan je ook met PS4-spelers praten op je PS5 en omgekeerd.

Het nieuws komt er via ResetEra, waar alle nieuwe features opgelijst zijn. Toegegeven, geen idee wat we zouden doen met een party van 100 personen, maar misschien is het tijdens deze Covid-19 pandemie nog niet zo’n slecht idee. En misschien wel onmisbaar voor geschifte concepten als Riders Republic. Cool is dat ook je vrienden op PS4 mee kunnen ouwehoeren, want de PS5 zou cross-gen chat ondersteunen.


Verder zou de PlayStation Store op PS5 een Wishlist krijgen. Je weet wel, waarin je games kan droppen voor een toekomstige shopping spree. Tot slot zal de marktplaats van Sony je wijzen op PS4-games die nog niet compatibel zijn met PlayStation 5. Daarvoor krijg je de volgende boodschap te zien:

“This PS4 game isn’t supported with your PS5’s current system software. We’re continuing to make more PS4 games playable on PS5. Update your PS5, and then try playing the game.”

Natuurlijk had PlayStation-baas Jim Ryan al bevestigd dat zowat 99% van alle PS4-games speelbaar zijn op PS5. Zolang je niet de meest obscure titel uit de budgetbak hebt gevist, moet dat dus wel lukken.

Wat denken jullie van de nieuwe features? De PS5 ligt vanaf 19 november in de rekken.

Wil je alles weten over de PS5? Check hier alle games en de nieuwste info omtrent Sony’s next-gen console.

Een reactie achterlaten