fbpx

PlayStation 4 Pro krijgt 1 GB extra werkgeheugen

In september deed Mark Cerny nog geheimzinnig over de specificaties van de PlayStation 4 Pro. De systeemarchitect van Sony vertelde toen dat er meer in de console zit dan je zou denken. In een interview met Eurogamer verklapte hij dat sinds de PlayStation 4 Pro werd aangekondigd de consome 1 GB extra werkgeheugen heeft gekregen.

Het extra RAM-geheugen wordt gebruikt voor applicaties als Netflix en YouTube die op de achtergrond draaien. Op deze manier kan er 1 GB extra ingezet worden voor games en andere taken specifiek van de PS4 Pro. Met andere woorden: de PS4 Pro is net een stukje krachtiger.


Cerny legt ook haarfijn uit hoe het technisch precies in zijn werk gaat. De PS4 Pro heeft 8GB van het snelle GDDR5-werkgeheugen en daar komt nu nog eens 1 GB van het tragere DDR3-geheugen bij. Dat tragere geheugen neemt heel wat randtaken over van het snellere, waardoor dat snellere geheugen kan worden ingezet voor gaming.

Tot slot geeft Cerny nog enkele technische details vrij over de nieuwe GPU (grafische processor) die in de PS4 Pro zit. De aangepaste Polaris GPU van AMD introduceert het nieuwe DCC (Delta Colour Compression) voor PlayStation. De techniek reduceert de data voor framebuffers en render targets, hierdoor is er minder bandbreedte vereist. Voeg daaraan toe dat de Polaris net over meer bandbreedte beschikt waardoor er toch heel wat grafische kracht zit in de PS4 Pro. Met andere woorden: good looking games in aantocht!

De PS4 Pro is verkrijgbaar vanaf 10 november.

Een reactie achterlaten