fbpx

Platinum Games stelt Babylon’s Fall voor

De meesters van het actiegenre, de mannen van Platinum Games, hebben tijdens de E3-livestream van Square Enix hun nieuwste wapenfeit onthuld: Babylon’s Fall. Helaas kregen we nog gameplay te zien, maar introduceerde de onthullingstrailer wel een shitload aan coole lore.

Zo werd in het Helos Empire in het jaar 5000 The Oversoul ontdekt. Na jaren van experimenteren met de energiebron, ontdekt het rijk een manier om er wapens mee te maken. Niet veel later duiken er overal geleerden op, die de toekomst voorspellen aan de hand van fragmenten van The Oversoul, die worden neergepend in The Ophesian Book. Al snel krijgen de geleerden visioenen van een dreigende duisternis.


Ruim een eeuw na de ontdekking van The Oversoul, breekt er onrust uit in de lagere klassen, omdat de aristocratie The Oversoul voor zich houdt. Een enorme oorlog barst los. Het wordt zo erg dat de goede moeten tussenkomen en de mensen moeten straffen.

Om het uitsterven van de mensheid tegen te gaan, wordt er een nieuwe godin geboren. Gaia richt een nieuwe wereld om de mensheid kans te geven. Een periode van vrede en rust volgt. Dat duurt echter niet lang, want Priester Darius twijfelt aan de goede bedoelingen van de mensheid en richt daarom de Volgelingen van Gaia op, die de mensen vroom moeten houden. Hun geloof staat echter loodrecht op dat van Orde van Helos, waardoor beide groepen in conflict treden.

Wanneer er uit het niets een plaag uitbreekt, worden de geschillen nog sterker. Bovendien duikt The Ophesian Book weer op met gruwelijke voorspellingen van de toekomst. Om het tij te keren, richt de zieneres Maria de New World Academy op, om te zorgen dat mensen aan de Goden trouw blijven en het Ophesian Book niet voor eigen bestwil te gebruiken. Toch blijkt het al te laat, want de Godin Gaia keert zich tegen de mensheid.

Temidden van alle chaos, worden in de tempel van The Oversoul de Nomads geboren. Onder leiding van deze reusachtige ridders, verzet de mensheid zich tegen Gaia. Brengen zij de redding?

Zoals je kan zien, is dat al een behoorlijk staaltje indrukwekkende lore. Wij zijn benieuwd om meer te zien van deze game.

Een reactie achterlaten