fbpx

Platinum Games had plannen voor Okami 2

Voor heel wat gamers is Okami een speciale game. De originele release dateert al van 2006 en hoewel de PS2-titel geprezen werd voor zijn grafisch design en experimentele gameplay, was dat niet aan de verkoopcijfers te zien.

Capcom bracht nog een sequel uit op de Nintendo DS, maar die wist het niveau van de originele game niet te behalen. Logisch, want talrijke werknemers van Clover Studio – de ontwikkelaar van Okami – waren ondertussen gestopt bij Capcom om Platinum Games op te richten onder leiding van Hideki Kamiya. Fans schreeuwden bijgevolg om een echte sequel, met Hideki Kamiya en Platinum Games aan het roer.


Nu blijkt dat die plannen er drie jaar geleden effectief waren. Onderzoeksjournalist Liam Robertson sprak namelijk met Platinum Games en legt in de bovenstaande video uit hoe de plannen voor Okami 2 vorm kregen binnen de muren van Platinum Games.

In 2015 begon de studio onderhandelingen met Capcom om een klassieker terug te brengen. Kanshebbers waren Okami en Viewtiful Joe, al viel de keuze uiteindelijk op die eerste. Hoewel Capcom niet gek was op het idee om samen te werken met werknemers die de uitgever in de steek lieten, waren beide partijen enthousiast over Okami 2.

Helaas werden de plannen in de kiem gesmoord toen voormalig CEO van Platinum Games, Tatsuya Minami, het aan de stok kreeg met zijn eigen studio. In 2016 verliet de man zijn post. En aangezien Minami de voornaamste bemiddelaar was tussen Capcom en Platinum Games, kwam er geen schot meer in de Okami 2-zaak.

Natuurlijk is de hoop op een vernieuwde samenwerking tussen Capcom en Platinum Games niet onbestaande, al zal het toch nog een tijdje duren voor dat project het licht weer ziet. Wij blijven in ieder geval wel duimen.

Een reactie achterlaten