fbpx

Philips 4K OLED934 is een droom van een gaming tv

20191129121638 Review Philips 55OLED934 2

Met de nieuwe generatie consoles voor de deur, is een investering in een nieuwe 4K-tv essentieel. Wij hebben de nieuwe Philips Ambilight getest en het tilt het gaming alweer een niveau hoger. Zowel op vlak van beeld als geluid.

Voor we van wal steken over de grafische kwaliteiten van Philips nieuwste OLED-scherm, eerst even iets over de meest opvallende feature. De Philips 65OLED934 is het resultaat van een samenwerking met de audiomeesters van Bowers & Wilkins. De 4K-tv wordt geleverd met een aparte soundbar die je op de metalen voet van de tv installeert. Het opzetten is poepsimpel, maar doe je best niet op je eentje als je 65 inch of groter hebt aangeschaft. Eens opgesteld ziet het geheel er ontzettend goed uit. Het millimeterdunne OLED-scherm contrasteert mooi met de robuuste soundbar. De matzilveren voet en Kvadrat-luidsprekerstof stralen luxe uit, net als de metalen geborstelde frame van het scherm zelf. Qua design een toptoestel dus. En dan hebben we hem niet eens opgezet.


thumb 310517 tv default big

Drievoudig licht

Voor gamers heeft Philips één groot voordeel tegenover andere merken die het plekje in je gameroom willen veroveren. Ambilight, de ingebouwde LED-verlichting aan de achterkant van het toestel, blijft een ongeëvenaard voordeel tijdens het gamen. Net als zijn voorganger heeft de OLED934 driezijdige Ambilight-verlichting, maar wel met een pak meer opties. Je kan de verlichting laten meegaan met de actie op het scherm, het geluid of gewoon een vast kleur kiezen. Mocht je bijvoorbeeld je tv-muur liever lavarood, oceaanblauw of in de Belgische driekleur zien oplichten. Niet meer dan een gimmick, zeg je? In dat geval raden we een half uurtje met je favoriete game aan op deze knoert. Gegarandeerd dat je niet meer terug wil.

Voldoende aansluitingen

Met de next-gen consoles aan de horizon hebben we liever te veel dan te weinig aansluitingen. De OLED934 is gelukkig voorzien van vier HDMI 2.0 aansluitingen die de volledige bandbreedte gebruiken én allemaal bruikbaar zijn voor UHD HDR. Waardoor games als The Last of Us: Part II, Marvel’s Avengers, Ghost of Tsushima en andere nieuwe toppers van realistische belichting worden voorzien. Onze Mega Drive Mini én SNES Mini kunnen we op de twee USB-poorten aan de zijkant aansluiten. Kan ook van pas komen: deze smart tv heeft ook Bluetooth zodat je je draadloze headset rechtstreeks met de tv kan verbinden. Zo hoef je niet van aansluiting te veranderen wanneer je afwisselend op Xbox One, PS4 of Nintendo Switch speelt. En dat is bijzonder handig.

65OLED934 12 A2P global 001Beeldkwaliteit is top

Het OLED+ scherm levert indrukwekkend beeld op. Wie zijn beeld tot in de perfectie wil afstemmen, kan een duik nemen in de waslijst aan grafische instellingen en voor elke console/HDMI-ingang een apart beeldprofiel aanmaken. Geen zin in dit soort tijdrovende kalibraties? Dan kan je gewoon de Gaming Mode instellen en de tv doet de rest. De beeldverwerking gebeurt door Philips eigenste P5 chip en die levert een topresultaat af. Een hoog contrast, perfecte zwartweergave, dieprijke kleuren en een hoge refreshrate. Belangrijk voor gamers: de bewegingsscherpte is voortreffelijk. Zelfs bij snelle bewegingen of een overload aan actie op het scherm, hebben we geen ruis gemerkt of verminderd detail. De reactietijd van het OLED+ scherm is snel en op zijn snelst als je de Gaming mode activeert. Ook de Ambilight verlichting kan je op Gaming instellen voor een optimale verversing, al levert de optie ‘Levendig’ iets meer uitgesproken kleuren op.

93942289 151429952977761 2659181886477570995 n

Smart tv

Als smart tv doet de OLED934 wat-ie moet doen: hij heeft een overzichtelijk interface, een ruim aanbod aan apps, een directe knop naar Netflix op de afstandsbediening en je kan ook met stembesturing de apps bedienen. De Android-tehcnologie is vlot, maar soms niet snel genoeg. En als we nog een negatief punt mogen aanbrengen: de afstandsbediening mocht wel wat luxueuzer. Het toetsenbord aan de achterkant is bijzonder handig bij het ingeven van usernames en paswoorden, maar voor deze prijs hadden we meer innovatie verwacht. Een Bluetooth-exemplaar bijvoorbeeld die je niet naar de tv hoeft te richten.

Zijn we wel ondersteboven van: de surroundsound die de Bowers & Wilkins soundbar levert. Vooral met Xbox One-games die Atmos ondersteunen. De soundbar vult de kamer met geluid, maar op een subtiele wijze. Zo krijg je echt het gevoel dat die stappen van een sluipende tegenstander tijdens een potje Call of Duty van achter je komen. Erg indrukwekkend. Wie nog wat extra oempf wil, kan een extra subwoofer aansluiten, al vonden wij het nu al voldoende. Een wereld van verschil met klassieke ingebouwde tv-speakers. En dat besluit geldt ook voor het ganse toestel: een fantastisch ding met heel wat troeven die de kloof met andere merken enkel groter maakt.

  • vet geluid dankzij aparte soundbar
  • snelle beeldverwerking door P5 processor
  • Ambilight blijft dé aantrekker
  • ondersteuning voor HDR10+
  • geen Bluetooth afstandsbediening

BESLUIT

Philips levert met de OLED934 alweer een krachtpatser van een gaming tv af. De P5-beeldprocessor en het OLED-scherm zorgen voor haarscherp detail en fantastisch HDR-gameplay, terwijl de Bowers & Wilkins soundbar de woonkamer vult met rijk geluid. Die headset mag van ons part terug in de kast.

Een reactie achterlaten