fbpx

Phantom Galaxies lijkt de ideale open wereld Transformers game te worden

Zin in een vette open wereld RPG waarin je met Transformers-achtige mechs door het heelal vliegt en vecht? Dan moet je deze Phantom Galaxies in de gaten houden. De game heeft officieel niets te maken met de Transformers-franchise, maar heeft er wel behoorlijk wat inspiratie van opgedaan.

In de game staan de Mecha Starfighters van Neoterra centraal. Nadat de mensheid hun planeet bezoldigde, wil de vijandige Sha’Kari faction wraak nemen op ons ras. Enige manier om daarin te slagen, is als de soldaten van Neoterra hen daarbij helpen. En dat lijkt te resulteren in een heuse oorlog.


Tijdens het avontuur kan je aan de slag met vier klassen – Lancer, Buster, Assault en Breacher. Volgens de makers krijgt de game een aangrijpende campaign, waarin je probeert te overleven in een vijandig universum. Een releasedatum en specifieke platformen zijn er nog niet, al mikken de makers op een release op PS5, Xbox Series en PC. De game op pc in 2022 in early access op pc.

In de toekomst moet Phantom Galaxies uitgroeien tot een complete rpg-ervaring, met een wereld die bestuurd wordt door spelers zelf. Een beetje zoals Star Citizen, waar je digitale objecten kan kopen met echt geld en jouw eigendom van die objecten wordt bewezen via een Non-Fungible Token.

Natuurlijk moet de game dan eerst aanslaan bij het grote publiek. Tot dan kan je alvast de bovenstaande trailer beoordelen.

Een reactie achterlaten