fbpx

Outriders: Worldslayer is de verdiende herkansing

outriders worldslayer review

Worldslayer geeft het uitstekende maar ietwat ondergewaardeerde Outriders een tweede, definitieve update. Perfect om alsnog in te stappen, terwijl veteranen een sterke, pakkende epiloog én een nieuwe, betere endgame krijgen.

Inhaalmanoeuvre

Misschien eerst even kort opfrissen: Outriders is een oerdegelijke single player/3-speler co-op cover based shooter, waar de speler gear, wapens en ook bovennatuurlijke skills uitbouwt. Dat in een sciencefictionsetting op een planeet waar zowel de lokale wildlife als het klimaat en vijandelijke kolonist-facties je dood willen. De game serveerde bij release een indrukwekkende spelwereld op waarin je door een grimmig verhaal en liters bloed waadde.


Je kreeg ook een uitstekende gunplay, naadloos gekoppeld aan de bovenmenselijke vaardigheden die je uit vier heel uiteenlopende ‘klassen’ van zogenaamde altered koos. Tot zover een vrij lange maar toch relevante inleiding. Want Worldslayer breidt niet enkel een meeslepend sluitstuk aan het verhaal, maar is tegelijk de definitieve update voor Outriders. Dat betekent dat nieuwkomers hier meteen het hele ‘pretpakket’ krijgen en zeker in deze vorm is Outriders goed genoeg om zo’n inhaalmanoeuvre aan te raden voor wie de game destijds miste.

Worldslayer review

De moeite?

Outriders deed een heleboel dingen goed en Worldslayer doet die beter. Of stroomlijnt ze. Of brengt er meer evenwicht in. Dat laatste merk je vooral in de manier waarop de moeilijkheidsgraad nu gelijkmatiger opklimt. Al blijft de game nagenoeg uniek in de mogelijkheid om op haast elk moment naar een lagere rang terug te schakelen. Dat dit je minder beloningen oplevert, neem je er meestal graag bij.

Wie Outriders al uitspeelde kan enkel de Worldslayer upgrade kopen aan een lagere prijs. Lager maar nog best substantieel, zeker als je dat enkel voor dat extra stuk verhaal doet. Gelukkig krijg je naast die ambitieuze single player/coop epiloog ook die nu roguelike endgame, Trial of Tarya Gratar. Een onderdeel waar heel wat spelers makkelijk een paar dozijn uren in zullen dumpen. Zegt je die endgame niets of is die je te taai? Schroef dan de moeilijkheidsgraad omlaag en speel er minstens één keer helemaal doorheen. Meer zeggen zou de boel spoilen, maar doen dus!

outriders worldslayer 4

Maak het écht af

Hadden die veteranen graag een nieuwe altered-klasse of twee aan de bestaande vier toegevoegd gezien? Absoluut en dat is misschien wel het enige echte punt van kritiek op deze Worldslayer. Maar geen verkeerd woord over onze Pyromancer. Haar combat-flow zit ons nog altijd als gegoten. Het was dan ook een plezier om haar verder en langs nog twee nieuwe upgrade-paden toch weer iets krachtiger te tweaken. En ook om met hetzelfde personage het verhaal – en gelijk ook een meedogenloze nieuwe nemesis – ‘af’ te maken.

De sfeer en het decor van zowel het extra campagnehoofdstuk als die Trial of Tarya Gratar passen in wat voorafging maar duwen die alien gothic vibe, te vergelijken met ‘Prometheus’ of de tweede helft van Returnal, toch weer naar een hoger, meer luguber niveau. Niet bevorderlijk voor de gezelligheid, maar daar speel je deze Outriders Worldslayer niet voor.

8.0
  • tweede en sterke endgame
  • definitieve versie basisgame
  • perfecte gunplay-‘superpower’ mix
  • geen extra altered klasse
  • te prijzig voor wie enkel story speelt

BESLUIT

Outriders deed een heleboel dingen goed en Worldslayer doet die beter. Zowel verhaal als decor duwen de lugubere alien gothic vibe weer naar een hoger niveau.

Een reactie achterlaten