fbpx

‘Opvolger van Nintendo Switch komt niet eind 2024, maar begin 2025’

Nintendo Switch 2

Nintendo is niet van plan om de opvolger van de Nintendo Switch nog dit jaar uit te brengen. Dat schrijft de Braziliaanse journalist Pedro Henrique Lutti Lippe. Het nieuws werd ook al bevestigd door Eurogamer en vgc.com.

Op 16 februari deelde Lippe op Twitter dat hij van vijf verschillende bronnen had vernomen dat Nintendo’s nieuwe console pas in 2025 zou verschijnen. De reporter liet weten dat Nintendo de console aanvankelijk eind 2024 wou lanceren, maar die plannen verschoven heeft naar het eerste kwartaal van 2025.


Eurogamer was snel om te bevestigen dat het gelijkaardige geruchten had gehoord, maar gaf toe dat het niet genoeg substantiële info had om het nieuws naar buiten te brengen. De website geeft aan dat Nintendo mogelijk de launch van de Switch wil overdoen. De vorige console lanceerde immers in maart 2017 en had meteen een succesvolle launch te pakken.

Achteraf deelde ook VGC het nieuws dat Nintendo inderdaad de launch van de Nintendo Switch 2 verschoven heeft naar begin 2025. Volgens de website zou de uitgever dat doen om een sterkere line-up aan launch titels te presenteren.

Kijk jij uit naar een opvolger van de Nintendo Switch?

Een reactie achterlaten