fbpx

Oprichter van Rockstar Games opent nieuwe studio

Dan Houser

Hoewel Dan Houser vorig jaar vertrok bij Rockstar, lijkt-ie zijn comeback in de game-industrie te plannen. De mede-oprichter van Rockstar Games heeft namelijk een nieuwe Britse studio opgericht met de naam Absurd Ventures in Games.

De studio opende officieel de deuren op 23 juni. De registratie van het bedrijf werd gespot door de gebruikers van GTAforums en door het Franse Rockstar Mag. Volgens de beschrijving van het Companies House, de Britse database voor ondernemingen, is Absurd Ventures in Games gespecialiseerd in ‘ready-made interactive leisure and entertainment software development’. En dat zou kunnen wijzen op een nieuwe game studio.


Opvallend is wel dat Dan Houser op 17 februari 2021 ook al Absurd Ventures LLC opstartte in de VS. Verder liet hij ook Absurd Ventures in Games LLC registreren op diezelfde dag, dus zijn nieuwe bedrijven houden zich mogelijk bezig met meer dan alleen games.

Dan Houser wordt vermeld als de directeur van de Britse studio, maar verder personeel is onbekend. Bij Rockstar had Dan Houser de rol van Creative Director en had een sleutelpositie in tal van projecten van de studio. Zo heeft de man het gros van de Grand Theft Auto games gepend.

Houser is dus een geniale schrijver. En wij hopen alvast dat-ie opnieuw aan de slag gaat met games.

Een reactie achterlaten