fbpx

Op PlayStation 5 kan je items verdienen met trophies

PS5 User Interface

Goed nieuws voor trophy hunters, want een nieuwe feature van de PlayStation 5 maakt de jacht op digitale trofeeën nog interessanter. Zo kan je avatars, profile banners en PS5 thema’s vrijspelen door simpelweg trofeeën te verzamelen.

De functie werd gespot via de PS5 User Interface video, die Sony vorige week debuteerde. Enkele oplettende gamers ontdekten namelijk een paar bizarre beschrijvingen voor Trophies van Destruction All-stars. Zo leken bepaalde beschrijvingen te verwijzen naar beloningen.


De gouden trofee ‘Wreckognised’ lijkt verbonden aan de beloning van een avatar, terwijl de bronzen ‘Rookie’ trofee je dan weer een profile banner schenkt. Allicht zal het nooit zover gaan als extra in-game items, maar het is cool dat je je profiel kan aanpassen met voorwerpen die je vrijspeelt via Trophies. Op die manier kunnen ook je maten zien hoe goed jij bent.

Natuurlijk valt deze feature enkel af te leiden uit de user interface en zonder officiële bevestiging van Sony kan het systeem nog wijzigen. Als dit effectief lanceert, is het bovendien de vraag hoeveel games er gebruik van zullen maken. Past Sony dat enkel toe voor zijn first-party games? Of zal de uitgever ook aan third-party studio’s vragen om deze feature te benutten? Allemaal vragen zonder antwoord.

In ieder geval is het cool om te zien dat Sony ook een eventuele echte beloning aan het systeem hangt, waardoor Trophy Hunts ongetwijfeld nog populairder worden.

PlayStation 5 trophies

REACTIES (1)

  1. Nicolas Legley

    Wanneer je spiderman op PS4 100% uitspeelt krijg je een spidey avatar.

Een reactie achterlaten