fbpx

SNES Classis Mini nu al gehackt

De miniconsole ligt nog maar net in de rekken en modders zijn er al in geslaagd om de softwarebescherming van de SNES Classic Mini te omzeilen. Zoals bij de NES Mini is het mogelijk om daardoor oude games op de console te installeren, zodat je bijna van elke oldschool game kan genieten.

De hack laat zelfs toe om de schermopvulling van games met een 4:3-beeldformaat zelfs te kiezen. Zo krijg je in plaats van de zwarte randen of standaard-opvulling een zelfgekozen afbeelding te zien.


De procedure om je console te ontgrendelen is volgens de hackers vrij simpel en staat volledig beschreven op NeoGAF. Spelers die de methode willen uitproberen, kunnen dus op eigen risico gaan prutsen aan het toestel. Opletten is de boodschap, want met een verkeerde configuratie help je je SNES Mini permanent om zeep.

Wij hebben de link hierboven geplaatst om puur informatieve redenen, dus wij zijn niet verantwoordelijk voor voor permanente schade, mocht je dit proberen. Houd er trouwens rekening mee dat de stock van SNES Mini’s bijzonder klein is, waardoor het moeilijk wordt om een nieuwe console te bemachtigen.

Een reactie achterlaten