fbpx

Ook Atari en Sega krijgen classic retro consoles

Update: ATGames heeft in het verleden al verschillende retroconsoles op de markt gebracht. Het zou echter gaan om nieuwe versies van die consoles die op 22 september worden gelanceerd.

De retroconsoles vliegen ons om de oren. Nu Nintendo de SNES Classic heeft aangekondigd, pakt ook technologiebedrijf ATGames uit met een nieuwe line-up retro consoles. In totaal verschijnen er zes toestellen die je meenemen naar het verleden via klassieke Sega- en Atari-games. De consoles ondersteunen plug & play, HD-resolutie, draadloze controllers en hebben een waaier aan klassiekers.


Neem nu de Sega Genesis Flashback (in Europa heette de console MegaDrive). Op de console staan 85 titels waaronder de Sonic-reeks, Mortal Kombat en alle delen van Shining Force. Pittig detail voor de fans: de console heeft een ingebouwde cartridge-lezer, zodat je je originele Genesis/MegDrive-game nog steeds kan spelen. Verkrijgbaar vanaf 22 september.

Naast de retepopulaire Sega Genesis, is er ook de Atari Flashback 8 Gold. De console biedt 120 titels, waaronder Space Invader, Pitfall en Kaboom! Om de pure nostalgie van Atari-games te vatten, is het design van de console gebaseerd op de klassieke Atari 2600. Ook vanaf 22 september in de rekken.

Naast klassieke retro-modellen, brengt ATGames ook handheldversies van dezelfde toestellen op de markt, zodat je je favoriete retrogames altijd bij je hebt. Voor het volledige overzicht kan je hier terecht. De consoles kosten gemiddeld zo’n 60 dollar. Een Europese prijs is momenteel nog niet bekend.

Een reactie achterlaten