fbpx

Ontwikkelaar Titanfall lanceert nieuwe Battle Royale shooter Apex Legends

Het nieuws raakte gisteren al bekend via een lek, maar ontwikkelaar Respawn Entertainment heeft zijn nieuwe Battle Royale shooter Apex Legends officieel onthuld. De game speelt zich af in het universum van Titanfall en is nu gratis te downloaden op PS4, Xbox One en PC.

In plaats van gigantische mechs, mogen we aan de slag met unieke helden, die elk hun eigen vaardigheden hebben. Ze worden uitgebreid voorgesteld in de bovenstaande trailer, dus neem gerust een kijkje. Niet simpelweg een Battle Royale met wapens dus, want de vaardigheden voegen een soort van MOBA-twist toe, waardoor spelers gedwongen worden om samen te werken. In totaal trekken 20 teams van 3 spelers ten strijde.


Waarom geen Titans? De studio heeft ermee geëxperimenteerd, maar de mechs hielpen volgens de devs de balans van de game volledig om zeep. De relevantie van de nieuwe personages werd nihil. Resultaat: de Titans werden geschrapt.

Of Respawn ook Titanfall 3 aan het ontwikkelen is? Daar wordt sterk aan getwijfeld. Het team achter Apex Legends is immers hetzelfde team dat ons de Titanfall-games bracht. Respawn is naar eigen zeggen ook van plan om Apex Legends enorm lang te ondersteunen, via toevoegingen en events, om de ervaring levend te houden. De titel moet dan ook de Overwatch of League of Legends van EA worden.

Of dat een goede zet is, valt natuurlijk af te wachten. Je kan er in ieder geval zelf over oordelen. De game is vanaf nu beschikbaar op pc, Xbox One en PS4. Wij hebben hem al even gespeeld en vinden hem best goed.

Een reactie achterlaten