fbpx

Ontwikkeling Elite Dangerous op consoles wordt stopgezet

Elite Dangerous

Gedaan met epische trektochten door het heelal op consoles. Ontwikkelaar Frontier heeft bekendgemaakt dat het de ontwikkeling van zijn free-to-play ruimtegame Elite Dangerous voor consoles stopzet. Frontier wil zich voortaan focussen op slechts één platform.

De problemen begonnen volgens Frontier ceo David Braben bij de release van exploratie-update Odyssey, die was niet optimaal voor consoles. Als resultaat werd de update voor consoles uitgesteld, zodat het team zich op de pc-versie kon concentreren. Maar omdat die code zo hard verschilt van de editie op console, heeft Frontier gekozen om de ondersteuning voor consoles stop te zetten.


Volgens Braben ‘is de progressie op pc aanzienlijk, maar nog steeds niet optimaal’. En dat terwijl het team al aan de game sleutelt sinds de release van de Odyssey update in mei 2021. Om ervoor te zorgen dat de game ook in de toekomst up-to-date blijft, moet het team zich kunnen focussen op slechts 1 build.

Als de ontwikkelaar ook de consoleversie volledig op peil wil brengen, zou de studio de langetermijnplannen voor het spel voorlopig moeten opbergen. Daarom wordt de consoleversie enkel verdergezet met kritieke updates. Wie de evolutie van de game wil blijven volgen, zal dus moeten overstappen naar pc.

Een reactie achterlaten