fbpx

Ontwikkelaars BioShock onthullen co-op horrorspel The Blackout Club

Ontwikkelaar Question werkt aan The Blackout Club. In deze nagelnieuwe co-op horrorgame gaan enkele tieners op onderzoek uit om een monsterlijk geheim van een angstwekkend stille community te ontrafelen. Het concept handelt steevast rond kwetsbare helden die het gevecht aangaan met angstaanjagende monsters.

De studio Question klinkt niet onmiddellijk als een grote naam, maar het team bestaat uit toptalenten die meewerkten aan de BioShock-serie en verschillende Dishonored-games. Met hun expertise bouwen ze een co-op spel waarin vier spelers een angstaanjagend avontuur aangaan.


The Black Club volgt een groep van tieners met een gedeeld geheim. Ze verliezen allemaal tijdelijk het bewustzijn, soms zelfs dagenlang, en ontwaken op vreemde plaatsen zonder enig idee hoe ze er komen. Tijdens een van de black-outs verdwijnt een van hun vrienden. Niemand geloofd hen, zelfs de politie en hun ouders niet. De enige optie die hen rest is om zelf op onderzoek te gaan.

Het unieke aan de game is dat de tieners zich in een zwakke positie begeven. Ze verliezen het bewustzijn, durven de confrontatie niet aan te gaan met volwassenen en kunnen op zichzelf een gevecht amper winnen. Samenwerken in de sleutel tot succes voor deze vier.

Dankzij en gigantische variatie aan vaardigheden en aanpassingsmogelijkheden, kan je het personage volledig naar jouw hand zetten. Sluipen, direct aanvallen of als een techneut achterop hinken? Het kan allemaal. Door het vervolledigen van missies stijgt je personage in niveau en speel je nieuwe vaardigheden vrij. Wie lang genoeg overleeft, komt te weten vanwaar de mysterieuze black-outs komen.

De game verschijnt volgend jaar voor PlayStation 4. In afwachting tot de release geeft Question al een voorproever in de vorm van een teaser.

Een reactie achterlaten