fbpx

Ontwikkelaar van miserabele XIII remake steekt schuld op corona

XIII remake

Toevallig de remake van cultklassieker XIII aangeschaft op launch? Dan heb je waarschijnlijk gemerkt dat de game vrijwel onspeelbaar is. Ook op Steam doken de vernietigende reviews meteen op. Klachten variëren van afgrijselijke audio tot rampzalige animaties en meer. De kritiek was zo vernietigend dat ontwikkelaar PlayMagic en uitgever Microids hun excuses aanboden. Volgens beide partijen is corona de grote schuldige.

In het statement op de website van uitgever Microids lichten de makers toe dat de game de beoogde graad van kwaliteit niet haalt. Reden daarvan is, volgens zowel de uitgever als de studio, het coronavirus. Die maakt de ontwikkeling van games via thuiswerk een stuk moeilijker, waardoor uitstellen zich opstapelden en deadlines niet gehaald werden. Het was de bedoeling om een Day One Patch te lanceren, maar ook die geraakte niet af bij de release.


Beide partijen verontschuldigen zich dan ook van harte. Bovendien belooft uitgever Microids dat ontwikkelaar PlayMagic druk in de weer is met verbeteringen, die de studio in de komende weken zal uitrollen. Of alle problemen verholpen kunnen worden, is zo goed als onmogelijk gezien de erbarmelijke staat van de game, maar het is goed om weten dat de studio er werk van maakt.

En tot de verbetering er is, kan je misschien best de originele shooter van Ubisoft opnieuw in je PS2 of Xbox schuiven?

Een reactie achterlaten