fbpx

Ontwikkelaar Fortnite neemt besturing grondig onder handen

Fortnite zit al een tijdje geplaagd met een onhandig euvel: Fortnite heeft niet dezelfde besturing in zijn twee grootste speltypes Save the World en Battle Royale. Veel gamers kunnen zich moeilijk aanpassen wanneer ze wisselen tussen de twee modes en haken dan vaak gewoon af. Epic Games gaat hier nu verandering in brengen door een nieuw besturingsschema in te voeren voor beide modes. 

Darren Sugg, de creative director van Fortnite, vertelde aan de gameswebsite USgamer dat het team bezig is met het uitwerken van een volledig nieuwe besturing die in beide modi werkt. De aangepaste besturing komt er binnenkort via een update. Sugg zegt dat het een huzarenwerk is doordat Save the World meer gefocust is op de specifieke vaardigheden van een klasse.


Update 1.8 voegde in oktober ondersteuning voor de Combat Pro besturing toe. De nieuwe configuratie heeft als doel dat spelers zo weinig mogelijk hun duimen van de joysticks moeten halen. Op verschillende fora en Reddit gaan er stemmen op om ondersteuning voor Combat Pro naar het speltype Save the World te brengen.

Een reactie achterlaten