fbpx

Online vrienden uitnodigen voor PS5 kan binnenkort via QR-code

multiplayer QR code PS5

Sony introduceert een nieuwe manier om vrienden uit te nodigen voor een potje online te spelen op PS5. Binnenkort kan je een QR-code aanmaken om je vrienden snel en gemakkelijk te laten deelnemen aan jouw online sessie.

De nieuwe feature werkt eenvoudig . Zo kan je een QR-code genereren via PlayStation 5 of de PlayStation App. Om de code daarna via je een berichten-app of social media te delen.


Iedereen die de QR-code scant, kan deelnemen aan jouw speelsessie. De code werkt ook voor spelers die niet bevriend zijn met jou via PSN. Handig om bijvoorbeeld te delen op Discord en snel een party bij elkaar te krijgen voor online co-op games, zoals Helldivers 2.

Natuurlijk kan je nog steeds vrienden uitnodigen op de klassieke wijze door ze op PS5 een invite te sturen of een party op te starten. De QR-code is volgens Sony een efficiënte aanvulling op bestaande methodes.

Verschillende games zullen weliswaar een update nodig hebben opdat de feature fatsoenlijk werkt. Al zal Sony ervoor zorgen dat de nieuwe optie door zoveel mogelijk games ondersteund wordt in de toekomst.

Invite QR 1 Invite QR 2 Invite QR 3

Een reactie achterlaten