fbpx

Ongecensureerde 18+ games nu toegelaten op Steam

Negligee

Het ziet ernaar uit dat Valve een pak minder streng wil optreden tegen games met een seksueel karakter. Het bedrijf heeft namelijk groen licht gegeven voor de Steam-release van Negligee: Love Stories. Dat is een visual novel, waarin seksuele interacties expliciet in beeld komen.

Opvallend is dat de release van de eerste ongecensureerde game er komt nadat Valve vorige week de zoekfilters voor Steam had aangepast. Zo kan je het criterium ‘adult only’ aanvinken, waarbij je dus enkel content krijgt voor een volwassen publiek.


In juni gaf Valve al toe dat-ie minder streng wil oordelen over wat er al dan niet op Steam verschijnt. Valve zal natuurlijk wel blijven optreden als er troll games of illegale games opduiken, zoals spellen die aan cryptomining doen.

Dharker Studios, ontwikkelaar van Negligee: Love Stories, is in ieder geval tevreden met de positie die Valve hier inneemt. De game verschijnt komende vrijdag en is 100% ongecensureerd.

In de game volg je vier unieke dames, die allemaal het beste van het leven proberen te maken. Bij de ene lukt het wat beter dan de andere, maar zoals iedereen krijgen ze het aan de stok met hun persoonlijke demonen. Je volgt de dames tijdens hun relaties en avontuurtjes en bepaalt aan de hand van jouw keuzes hoe hun leven eruitziet. En daar komt schijnbaar ook wel wat sexy time bij kijken.

 

Een reactie achterlaten