fbpx

Ondertitels zijn superpopulair in Ubisoft-games

ondertitels

Uitgever Ubisoft heeft bekendgemaakt dat 95% van alle gamers die Assassin’s Creed Odyssey speelden, de ondertitels voor dialogen liet aanstaan. Dat is verrassend veel, al blijken ondertitels populair voor de volledige bibliotheek van Ubisoft. Ook voor The Division 2 speelt zowat 50% van alle Agents met ondertitels.

David Tisserand, de accessibility supervisor & consumer analyst bij Ubisoft Montreal, zwierde onlangs een tweet online waarin hij een ondertitelingsgebruik van gamers analyseert. De man deelde naast The Division 2 en Assassin’s Creed Odyssey ook cijfers voor Assassin’s Creed Origins en zelfs Far Cry New Dawn.


In Assassin’s Creed Origins speelde 60% van alle spelers met ondertitels. In Far Cry New Dawn, waarin ondertitels standaard geactiveerd zijn, schakelde slechts 3% van alle spelers de dingen uit.

Volgens de man is de informatie belangrijk voor de toegankelijkheid van games in het algemeen:

“Ondertitels zijn belangrijk voor iedereen. We hopen dat deze cijfers de ontwikkeling van kwalitatieve ondertitels over de hele industrie bevordert.”

Wij vinden ondertitels sowieso wel handig. Hier en daar zien er personages met een vreemd accent, die je niet altijd 100% verstaat. Al zorgen ze er natuurlijk ook voor dat je twee elementen hebt om op te focussen, zodat je zeker niets mist. Hoe zit het met jou? Laat jij ondertitels aanstaan? En waarom?

Een reactie achterlaten