fbpx

Oerklassieker Pong krijgt een sequel van uitgever Atari

Qomp2

Wie herinnert zich nog een van de allereerste games die ooit uitgebracht is? In Pong mochten twee spelers een balletje op en neer laten kaatsen over het scherm. Een simpel concept, dat de bakermat werd voor videogames. Pong verscheen al 1972, maar krijgt nu eindelijk een sequel in de vorm van Qomp2.

Eerlijk gezegd is Qomp2 meer een spirituele sequel, want Atari beschrijft de game als een ‘creatieve sequel op de klassieker Pong, die zich afvraagt wat gebeurt als het balletje kon ontsnappen van de pallets’. Daarbij komt het balletje terecht in een heleboel levels met talloze hindernissen om te ontwijken en te vermijden. Check de trailer hieronder, want het ziet er best cool uit.


Maar waarom heet de game dan Qomp2 en niet gewoon Qomp? Omdat Qomp2 eigenlijk al het vervolg is op Qomp, een indie game die in 2021 uitgebracht werd door ontwikkelaar Stuffed Wombat. Atari kreeg de licentie in handen en besloot een sequel te maken. Stuffed Wombat is niet verbonden aan het project, maar is wel blij dat de reeks verdergezet wordt. Het nieuwe Qomp2 is nu in ontwikkeling bij Graphite Lab.

Merk trouwens ook op dat het moderne Atari bijlange niet meer hetzelfde bedrijf als in de jaren 70. Na talloze keren veranderd te zijn van eigenaar, kwam de merknaam zo’n 20 jaar geleden terecht bij het Franse Infrogrames, dat zichzelf herdoopte als Atari SA in 2009.

Een reactie achterlaten