fbpx

No Man’s Sky introduceert binnenkort online multiplayer

Drie jaar na zijn launch krijgt Ontwikkelaar No Man’s Sky eindelijk zijn beloofde multiplayer. Dat maakt ontwikkelaar Hello Games bekend. De volgende grote update heet Beyond en wordt gelanceerd in drie delen. De eerste komt deze zomer en brengt online multiplayer naar de spacegame.

No Man’s Sky krijgt volgens de makers een volledig nieuwe sociale en online multiplayer ervaring, waarin spelers elkaar kunnen ontmoeten, samen planeten gaan verkennen en allerlei activiteiten ondernemen. Hoeveel spelers samen het universum kunnen doorkruisen is niet duidelijk, maar Hello Games wil duidelijk maken dat No Man’s Sky geen Massive Multiplayer Online ervaring wordt. Met 100 man tegelijk op een planeer neerdalen, zit er niet in.


De update is volledig gratis en er is geen abonnement vereist. Geen PlayStation Plus, geen Xbox Live en geen microtransacties. Over de de twee andere delen van de patch wilde Hello Games nog niets lossen, maar het is duidelijk dat de ambitie van de studio, voor No Man’s Sky, nog zeer ver reikt.

In ieder geval mag het team trots zijn, want de game is gigantisch geëvolueerd sinds de launch drie jaar geleden. Het is best indrukwekkend hoe de studio – ondanks de enorme negatieve feedback na de launch – blijft sleutelen aan No Man’s Sky en de game van zijn dromen probeert te bouwen.

Een reactie achterlaten