fbpx

Nintendo verdubbelt Switch-productie

De Nintendo Switch heeft een geslaagde launch achter de rug. De console is bij veel retailers niet meer te bespeuren, maar daar komt verandering in. Nintendo neemt maatregelen om aan de vraag te voldoen. Zo zal de consolebouwer de productie van de Switch de komende maanden verdubbelen.

De Wall Street Journal beweert dat Nintendo in het komende fiscale jaar, dat vanaf april 2017 van start gaat, zo’n 16 miljoen Switch-consoles wil assembleren. Nintendo lijkt er dus van overtuigd dat de console tijdens het fiscale jaar van 2017 meer dan 10 miljoen keer over de toonbank zal vliegen.


De reden voor de stroomversnelling is vooral de enorme vraag naar de Switch. Nochtans werden er voor de launch evenveel exemplaren voorzien als destijds bij de Wii. Die console lanceerde in 2006 en had op het einde van 2007 meer dan 20 miljoen exemplaren verkocht. Enige wat wij ons dan afvragen: als er dan toch een tendens was die aantoonde dat de Switch zo goed zou verkopen, waarom werd die productieverdubbeling dan niet eerder ingevoerd? Kunstmatige tekorten creëren om zo de vraag groter te maken, Nintendo?

Grote baas van Nintendo, Tatsumi Kimishima, liet in ieder geval weten dat de uitgever 2,5 miljoen exemplaren per maand wil verschepen.

Een reactie achterlaten