fbpx

Nintendo toont nieuwe gameplay van Zelda: Tears of the Kingdom

Tears of the Kingdom

Nintendo heeft nieuwe gameplay gelost van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. In de video hieronder loodst producent Eiji Aonuma je door enkele nieuwe vaardigheden van hoofdpersonage Link.

In de 12 minuten durende gameplaysessie zien we bijvoorbeeld hoe Link tijd met Recall kan manipuleren en objecten ‘rewinden’. Zo kan hij plaatsnemen op een rots die net uit de lucht gevallen is, en die als lift naar een luchteiland boven hem gebruiken.


Link kan ook wapens samenvoegen met Fuse, wat resulteert in geinige, maar handige combinaties. Je kan trouwens niet alleen wapens combineren, maar ook verschillende voorwerpen. Op die manier kan Link bijvoorbeeld een oogbal aan een pijl binden om zo een hittezoekend projectiel knutselen.

Fuse lijkt alvast de vaardigheid met de grootste impact op de gameplay van Zelda. Zo kan je er niet alleen allerlei wapens en gereedschap mee bouwen, ook items combineren tot voertuigen. De mogelijkheden lijken eindeloos.

En dan is er nog Ascend, een nieuwe vaardigheid waarmee je naar het plafond van de ruimte waar je je bevindt, kan ‘luchtzwemmen’ en erdoor klimmen. Zo kan je snel grote verticale afstanden overbruggen. Ascend werkt overal, zolang er maar een plafond of platform boven je zit.

Best cool om de nieuwe skills te zien. En allicht kunnen spelers bijzonder creatieve combo’s verzinnen met de nieuwe vaardigheden.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom verschijnt op 12 mei exclusief voor Nintendo Switch.

Een reactie achterlaten