fbpx

Nintendo Switch Sports is magertjes, maar vermakelijk

2 nintendo switch sports 6

Je moet het Nintendo nageven: ze slagen er vaak in om ongebreidelde fun te serveren waar de concurrentie alleen maar van kan dromen. In 2006 kregen ze met Wii Sports zelfs niet-gamers aan het gamen. En nu willen ze dat kunstje nog eens overdoen op de Switch. De gedroomde console voor die langverwachte sequel, toch?

Switch doet sport

Dat Nintendo er zo lang over gedaan heeft om ’s werelds bekendste partygame naar de Switch te brengen, begrijpen we eerlijk gezegd niet. De motion controls van de Switch en de afneembare Joy-Cons lijken wel ontworpen voor de comeback van zowat één van de grootste klassiekers ooit. En dat is het puur technisch gezien ook.


Schuif salontafel aan de kant en trommel enkele vrienden op, want Nintendo Switch Sports is wat je ervan verwacht: puur party vermaak. Al moeten we er meteen ook een waarschuwing aan koppelen: je kan deze Switch Sports enkel spelen in docked modus op je tv. Of in tabletop modus met de Joy-Cons afgeritst. Heb je enkel een Switch Lite? Dan kan je hier niets mee. Maar goed, een gewaarschuwd party gamer is er vier waard.

Het aanbod aan vertegenwoordigde sporten vinden we ook best karig. Zo kan je een partijtje volleyballen, voetballen, chambara’en (lees: zwaardvechten), tennissen en badmintonnen. Die laatste twee spelen vrij gelijkaardig en vinden we de minst geslaagde van zes partygames. Je Switch Sports-personage beweegt vanzelf, dus beperkt de actie zich tot het wegmeppen van de shuttle of tennisbal. Bij volleybal krijg je wel een beperkte bewegingsvrijheid, wat voor een extra strategisch laagje zorgt. Leuk, maar niet wereldschokkend.

nintendo sports

Voetbal rules

Gelukkig wordt het beter bij voetbal, waarbij Nintendo duidelijk de mosterd (en fun) haalde bij Rocket League: je schopt een grote gewichtloze bal in het doel van je tegenstander en krijgt daarbij ook de volledige controle over je personage. Het geheel speelt wel stukken trager dan zijn inspiratiebron.

De penaltymodus gaat daarentegen wel snel vervelen, omdat Nintendo weinig moeite heeft gedaan om er wat afwisseling in te steken. Vonden we dan weer verrassend leuk: chambara, een partijtje zwaardvechten waarbij je jouw tegenstander het water moet proberen in te meppen. Je kan horizontaal, verticaal of schuin aanvallen of anticiperen op wat je tegenstander doet. Best leuk, al blijft dé blikvanger van deze Switch Sports opnieuw het bowlen, dat door zijn intuïtieve besturing en de vele effectworpen altijd onvoorspelbaar is.

nintendo sports

Lichte workout

Eerlijk? Het deed deugd om met vrienden nog eens een fictief bowlingballetje te gooien, maar het blijft een pover pakket. En hiervoor 50 euro neertellen, vinden we wat te veel van het goede. Wii Sports bevatte toch ook maar zoveel sporten? Klopt, maar die game kreeg je gratis bij de Wii. Wat ook meteen zijn grote succes verklaart. Perfect als uitgewassen demo, maar te weinig om het lijf als volwaardige game.

We raden ook aan deze Switch Sports niet op je eentje te spelen. Want je kan niet meer dan je eigen records breken. Waarna de verveling snel toeslaat. Best logisch ook, deze Switch Sports blijft een partygame en die speel je met vrienden. Bij een bowlingtoernooi kan je het tegen max. 15 andere spelers opnemen waarbij er elke ronde enkele afvallen. Ook voetbal kan je met zijn vieren spelen. Ga je aan de slag met de multiplayer, dan kan je jouw verdiende punten gaan inzetten om je personages te customizen. Inderdaad: geen Mii’s meer dus, maar wel (iets) realistischer personages die samen met de cartooneske stijl het geheel er vrij goed laten uitzien.

Moet je deze Switch Sports gaan aanschaffen? Als partygame is deze even onovertroffen als Wii Sports, maar biedt het gewoon te weinig content. Zeker wanneer je bedenkt dat Wii Sports Resort maar liefst 13 sporten telde. Met andere woorden: deze game heeft een gigantisch LDC potentieel en dat weten de heren van Nintendo ook. Zo beloofden ze golf dit najaar als gratis extraatje. Leuk, maar wat met het half dozijn andere sporten zoals onze favoriet boksen? Een nieuwe incentive voor een Switch Online abo dan maar?

7.0
  • bowling, voetbal en chambara
  • nauwkeurige besturing
  • heerlijke partygame
  • maar 6 sporten
  • te weinig content
  • niet voor solospelers

BESLUIT

Een lichte, maar vermakelijke update van zowat de bekendste partygame ooit, tenzij je (1) liever in je eentje speelt (2) 6 minigames net als ons veel te weinig vindt of (3) enkel een Switch Lite in huis hebt. Wij kijken alvast uit naar de – hopelijk gratis - DLC die er hopelijk letterlijk een lap op geeft.

Een reactie achterlaten