fbpx

Nintendo Switch Pro gelekt op Amazon, wordt deze week onthuld

Nintendo Switch Pro 4K

Er duiken steeds meer bewijzen op dat Nintendo een krachtigere Nintendo Switch in productie heeft. Op de Mexicaanse Amazon is een placeholder opgedoken voor een Nintendo Switch Pro. Maar dat is niet alles, want een nieuw lek brengt ook meer features van de console naar buiten. Zo krijgt de console een groter OLED-scherm en 4K uitvoer.

Twitter-gebruiker Alphabeat zwierde een screenshot van de placeholder online. De afbeelding toont een vermelding van een New Nintendo Switch Pro. Foutje van Amazon? Of heeft een overenthousiaste werknemer iets te snel een pagina voor het toestel gedeeld? Hoe dan ook: het is niet de eerste keer dat Amazon productpagina’s voorbarig online zet.


Toch wijst alles erop dat er werkelijk een opvolger van de Nintendo Switch komt. Zo heeft de Spaanse website Vandal meer details gelost van de nieuwe console. De website schrijft dat de volgende Switch even groot wordt als het huidige model, maar met een grotere display.

Het scherm wordt een stukje groter omdat Nintendo de zwarte plastic behuizing/randen van het scherm wil minimaliseren. Ook bericht Vandal dat de Switch een OLED-scherm krijgt. Iets wat overeenkomt met eerdere geruchten.

Verder zou de vernieuwde Switch een verbeterde tafelstand krijgen. Momenteel heeft de Nintendo Switch een uitklapbaar ‘pootje’. Bij het nieuwe model zou de tafelstand over de hele lengte van het toestel doorlopen en uitvouwbaar zijn zoals bij een Microsoft Surface tablet. Last but not least is er een nieuw dock, dat iets breder zal zijn vanwege een ingebouwde ethernet-adapter en twee USB 3.0 poorten.

Wanneer die nieuwe Switch onthuld wordt? Volgens Nick Baker, oprichter van Xboxera zal dat snel gebeuren. Deze donderdag zelfs al.

Gezien dit het zoveelste gerucht is van een krachtiger Nintendo Switch model, moet er toch iets van waar zijn. Hopelijk krijgen we meer duidelijkheid op E3.

Een reactie achterlaten