fbpx

Nintendo Switch krijgt overload aan Final Fantasy games

Final Fantasy

Goed nieuws voor fans van de klassieke Final Fantasy games. Tijdens de recentste Nintendo Direct heeft Square Enix namelijk aangekondigd dat het maar vijf titels uit de reeks naar de Nintendo Switch brengt. Gelukkig zijn de games niet exclusief voor de Switch, want ze verschijnen ook op Xbox One en PS4.

Tijd dus om even terug in de geschiedenis te duiken. Uit de PSX-era maken zowel Final Fantasy VII en Final Fantasy IX hun comeback. Het zevende deel luidde de eerste 3D-designs ooit in voor de reeks. Maar het was vooral het uitstekende verhaal dat van deze game een tijdloze topper maakte. Ook Final Fantasy IX deed het niet slecht, maar werd wel wat overschaduwd door de komst van de PS2.

Uit de PS2-era kunnen we aan de slag met Final Fantasy X, Final Fantasy X-2 en Final Fantasy XII: The Zodiac Age. Die games werden onlangs geremasterd voor de huidige generatie. X/X-2 kreeg zelfs een release op PS Vita, dus een draagbare versie van XII zou ook vet cool zijn.

Was al bekend, maar voor de volledigheid vermelden we ‘m hier ook nog eens: Final Fantasy XV Pocket Edition HD. Op maat gemaakt voor de Switch, is dit het avontuur dat nieuwe mechanics naar de reeks brengt. Al wordt de plot behoorlijk slordig gepresenteerd.

Last, but not least, krijgen we nog World of Final Fantasy: Maxima en een remaster van Final Fantasy Crystal Chronicles. Die eerste game is een Director’s Cut van de originele World of Final Fantasy en natuurlijk spreekt de tweede titel voor zich.

Als we binnenkort nog een remaster krijgen van Final Fantasy VIII, zijn wij helemaal tevreden.

Een reactie achterlaten