fbpx

Nintendo Switch krijgt massieve controllers van Hori

Hori Grip Controllers

Heb jij een Nintendo Switch? En voelt het toestel soms wat klein aan in je grote handen? Dan zal je ongetwijfeld blij zijn met de nieuwste creatie van fabrikant Hori. De Grip Controllers vormen de Switch om tot een beest van een handheld.

Dankzij het ergonomische design zorgen de controllers ervoor dat de Nintendo Switch goed in de handen ligt. De facebuttons zijn extra groot en ook de D-pad en analoge sticks hebben een maatje extra gekregen. Ideaal voor spelers met grote handen dus.


Wel minder is dat deze Grip Controllers een stuk minder toeters en bellen hebben dan de standaard Joy-Cons. Zo zijn ze enkel bruikbaar in handheld-modus. Daarnaast heeft het controllersduo geen gyroscoop, waardoor motion controls uitgesloten zijn. HD-rumble wordt evenmin ondersteund en de toestelletjes bieden geen near-field communication (NFC) functions. Een Motion IR Camera, onderaan de rechtse controllers is eveneens niet aanwezig.

Over de autonomie van de controllers maakte Hori ook nog niets bekend. De prijs daarentegen weten we wel: zo’n 5000 yen. Omgerekend dus ongeveer 45 euro. Geen slechte deal voor Joy-Cons die je Switch in essentie omvormen tot een uit de kluiten gamepad met scherm.

Hori brengt de Grip Controllers uit ter ere van de mech actiegame Daemon X Machina. Vandaar ook de rode X-knop bovenaan de rechter controller. In Japan verschijnt de Grip Controller in september, een releasedatum voor onze regio is nog niet bekend.

Een reactie achterlaten