fbpx

‘Nintendo Switch 2 is al in handen van ontwikkelaars’

Schermafbeelding 2023 07 04 om 22.40.05

De Nintendo Switch is ondertussen al 6 jaar oud. Dat Nintendo stilaan denkt aan een opvolger, hoeft niet te verrassen. Het prototype van de opvolger zo blijkbaar goed als klaar, want enkele Spaanse studio’s zouden de dev kit al ontvangen hebben.

Op Twitter heeft een gebruiker met de naam Nash Weedle onthuld dat de Nintendo Switch 2 dev kit aangekomen is in Spanje. Ook gelooft de leaker dat een onthulling van de console nabij is. Zoals altijd neem je dit soort leaks best met een korrel zout. Al zijn er verschillende aanwijzingen dat dit wel eens echt kan zijn.


Over welke Spaanse studio hier sprake is? Het aantal Spaanse developers is op één hand te tellen en het zou gaan om Mercury Steam, de ontwikkelaar van Metroid Dread. En laat dat nu net de game zijn die Weedle een jaar voor zijn release ook al lekte. Dat de insider ook op de hoogte is van de Nintendo Switch 2 dev kit bij de ontwikkelaar, hoeft dus niet te verrassen.

Het is mogelijk dat Mercury Steam werkt aan een Metroid game voor Nintendo Switch 2. De studio heeft immers een sterke relatie opgebouwd met Nintendo via een remake van Metroid 2 en de 3DS-port van Castlevania: Mirror of Fate.

Wanneer de Nintendo Switch 2 verschijnt? Nintendo gaf aan dat het dit fiscale jaar geen nieuwe console meer lanceert. Dus wordt het sowieso na maart 2024. Hoe krachtig de nieuwe Switch wordt? Volgens de baas van Activision even sterk als de PS4 en Xbox One.

De vertaling van het Twitter-bericht hieronder leest als:

“De Switch 2 dev kit is aangekomen in Spanje.

Dat een Spaanse studie de dev kit al heeft ondanks het strikte geheimhoudingsbeleid van Nintendo, getuigt van hun goede relatie en markeert de laatste fase voorafgaand aan de onthulling van de console.”

Schermafbeelding 2023 07 04 om 22.07.34

Een reactie achterlaten