fbpx

HPTO

‘Nintendo Switch 2 heeft LCD-scherm van 8 inch’

Nintendo Switch 2

Hoewel Nintendo de lippen stijf op elkaar houdt over een opvolger van de Switch, beweert een analist nu meer details te hebben van de console. Zo zou Nintendo’s nieuwe console een LCD-scherm krijgen van 8 inch. De huidige Switch OLED heeft een scherm van 7 inch.

De verse details werden gedeeld door Omdia analist Hiroshi Hayase (via Bloomberg). De console zou zowel een stap terug als een stap vooruit betekenen voor de Switch. Een stap vooruit, omdat de Switch 2 een groter scherm krijgt dan alle andere consoles van de uitgever. Maar ook een stap achteruit, want het gaat om LCD en niet OLED.


De info kan kloppen, aangezien vorig jaar al bekend raakte dat Sharp LCD-schermen aan het ontwikkelen was voor een nieuwe console. En gezien de Steam Deck met zijn model overgestapt is op OLED, moet Sharp wel displays voorzien voor een andere console.

Het gerucht doet al langer de ronde dat de opvolger van de Nintendo Switch later dit jaar zou verschijnen. Verschillende analisten verwachten dat de console geen baanbrekende nieuwigheden introduceert, maar eerder een natuurlijke evolutie wordt van de Switch.

Welke features zou jij graag zien bij de Switch 2?

Een reactie achterlaten