fbpx

Nintendo sleutelt aan Star Fox racing game

Momenteel doet er hardnekkig gerucht de ronde dat Nintendo’s Retro Studios werkt aan een nieuwe Star Fox game. Volgens de geruchten zou het geen klassieke Star Fox zijn, maar wel een racing game.

Het gerucht dook eerst op op Reddit. De originele poster van het gerucht, beschrijft de game als volgt:


“De game lijkt op Diddy Kong Racing, gemengd met F-Zero, en zal een adventure mode hebben met een centrale hub en baasgevechten. Het spel zou de titel Star Fox Grand Prix meekrijgen.”

Niet veel later dook er meteen een afbeelding op van het gamelogo via 4Chan, waar leaks schering en inslag zijn. Het beeld lijkt te tonen dat zelfs het logo, en misschien de volledige titel, nog niet definitief zijn. Getuige daarvan de aantekeningen:

Star Fox Grand Prix

Nadien hebben verschillende gaming websites het verhaal overgenomen. De Britse tak van Eurogamer meldt zelfs dat het gerucht overeenstemt met informatie die hij al had binnengekregen. Dat er een nieuwe Star Fox game in ontwikkeling is, lijkt dus zeer aannemelijk.

Opvallend genoeg kwam ook de Amerikaanse website Kotaku niet veel later met een interessant gerucht over Retro Studios. Volgens de nieuwsoutlet was er nog een tweede project in ontwikkeling bij Retro, dat ondertussen geschrapt werd wegens een te moeizame ontwikkeling. Diezelfde bron van Kotaku bevestigde meteen alle details die de ronde deden over de Star Fox game.

Hebben jullie zin in een nieuwe Star Fox?

Een reactie achterlaten