fbpx

Nintendo schrapt mobile games met lootboxes in België

Onze regering lijkt de oorlog tegen loot crates te winnen. Al heeft dat wel wat nadelen voor Belgische gamers. Nintendo heeft namelijk bekendgemaakt dat het de ondersteuning van mobiele games met loot boxes schrapt voor de Belgische markt. Vanaf 27 augustus zullen games zoals Animal Crossing: Pocket Camp en Fire Emblem Heroes niet meer beschikbaar. Ook Mario Kart Tour en Dr. Mario World zullen hoogst waarschijnlijk niet in België worden uitgebracht.

Volgens Nintendo is de ‘onduidelijke Belgische situatie omtrent de verdienmodellen van bepaalde games’ de schuldige. Concreet gaat het daarbij om de Belgische wetgeving in verband met loot crates. Nintendo laat weten dat het in de toekomst geen mobile games in België lanceert, als de titel in kwestie loot crates bevat. Wat betekent dat Belgische  ook geen Mario Kart Tour of Mario World


Opvallend is wel dat de uitgever de situatie onduidelijk noemt, terwijl dat niet het geval is. De Belgische wet stelt loot crates gelijk met gokken. Op zich zijn loot crates dus niet verboden, maar moeten ze wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Een transparante kijk op de beloningen van loot crates, zou bijvoorbeeld al een heel eind helpen.

Wij gokken dat Nintendo simpelweg niet de moeite wil doen – en extra kosten wil investeren – om de game aan te passen voor de Belgische markt. Games met loot crates stopzetten is de eenvoudigste oplossing. Natuurlijk heeft dat nare gevolgen, want het zou kunnen dat andere uitgevers nu ook de Belgische markt links laten liggen, waardoor we games kunnen mislopen.

Een reactie achterlaten