fbpx

Nintendo ontkent geruchten over productiestop Wii U

Gisteren publiceerde de Japanse krant Nikkei een artikel dat beweerde dat Nintendo de productie van de Wii U zou stopzetten. Nintendo heeft dat gerucht nu officieel ontkend.

Volgens het artikel in Nikkei zou de fabricatie van de Nintendo Wii U eind dit jaar stopgezet worden. De krant verklaart dat de console bijlange niet zo populair is als zijn voorganger, de Wii, en dat-ie ook geen comeback zou kunnen maken. Daarnaast stelt de krant dat het moeilijk is voor ontwikkelaars om games te maken voor de console gezien de aparte architectuur ervan.


Verder bericht Nikkei dat zelfs bedrijven die onderdelen maken voor de Wii U, de productie van verschillende componenten gestaakt hebben. De ontwikkeling van Wii U-games zou volgens de krant niet beïnvloed worden.

Een vertegenwoordiger van Nintendo heeft nu een officiële verklaring afgelegd als reactie op het gerucht. Voor de Japanse website IT Media maakte de man het volgende statement:

“Dat is geen aankondiging van Nintendo. In het volgende kwartaal en zelfs daarna gaat de fabricatie van de Wii U gewoon verder.”

Hoewel de consolebouwer de geruchten ontkent, claimen sommige bronnen dat Nikkei er qua Nintendo-geruchten altijd al boenk op zat. Misschien krijgt dit verhaal dus nog een staartje…

 

REACTIES (2)

  1. Sterke analyse van Nikkei over de Wii U van Nikkei 😀 Iedereen met een beetje verstand kan die informatie verspreiden. Enkel de stopzetting zou nieuws zijn. Maar dat wordt dan weer ontkracht door Nintendo zelf…

  2. Karel Steutelings

    Kan nog steeds niet geloven dat de WiiU het zowaar nog slechter gedaan heeft dan de Gamecube. Nintendo moet dringend een fatsoenlijk reclamebedrijf inhuren om hun benamingen en marketing in de toekomst te verbeteren.

Een reactie achterlaten