fbpx

Nintendo onthult plan om Switch 2 scalping te voorkomen

nintendo switch 2

Hoewel Nintendo de opvolger van de Switch nog niet officieel heeft onthuld, wil de consolemaker zich goed voorbereiden op de launch. Zo wil Nintendo vermijden dat scalpers massaal de nieuwe console opkopen en ze tegen woekerprijzen verkopen.

Tijdens een vergadering met aandeelhouders kwam de vraag aan bod of Nintendo een plan van aanpak heeft om scalping te voorkomen. Het antwoord is volgens Nintendo president Shuntaro Furukawa eenvoudig: ervoor zorgen dat er genoeg voorraad is.


Door voldoende exemplaren van de Nintendo Switch 2 te produceren, kan iedereen zijn console gewoon bij een retailer kopen en wordt scalping vermeden. Een gigantische stock om aan de vraag van de consument te voldoen is essentieel.

Nu het tekort aan semi-conductoren – dat vooral bestond na Covid-19 – volledig weggewerkt is, kan het productieproces op volle toeren draaien. Volgens de Nintendo president zal de productie van de Switch 2 niet gehinderd worden door enige vorm van componententekorten.

Wanneer de Nintendo Switch 2 komt? Dat weten we niet. De nieuwe console wordt echter nog dit fiscaal jaar onthuld. Release eind 2025 dan maar?

Een reactie achterlaten