fbpx

Nintendo onthult nieuwe Nintendo Switch met OLED-scherm

Nintendo heeft het nieuwe model van de Nintendo Switch officieel onthuld. De nieuwe versie krijgt een groter OLED-scherm, een nieuwe standaard en andere kleine aanpassingen. De Nintendo Switch (OLED) verschijnt vanaf 8 oktober, samen met Metroid Dread.

Volgens Nintendo’s aankondigingsvideo is het nieuwe model qua afmetingen vergelijkbaar met het huidige. Het scherm wordt een stuk groter en groeit van 6.2 inch naar 7 inch. De OLED-technologie zorgt volgens Nintendo voor intensere kleuren en een hoger contrast.


Nog een verbetering: de nieuwe Switch krijgt ook een brede verstelbare standaard zodat hij stabieler op tafel blijft staan. Het docking station wordt voorzien van een LAN-poort voor een stabielere online-ervaring. Het systeemgeheugen is 64 GB en de ingebouwde luidsprekers zorgen voor verbeterde audio in handheldmodus.

Op releasedag zal de nieuwe Nintendo Switch in twee kleuren verkrijgbaar zijn: een model met witte Joy-Con-controllers en een model met neonrode en -blauwe controllers. In de VS kost de nieuwe Switch 350 dollar. Officiële prijzen voor Benelux zijn nog niet gecommuniceerd, maar we mogen ervan uitgaan dat de prijs hier ook in de buurt van 350 euro zal liggen.

CI NSwitch product switch white
CI NSwitch product switch neon
CI NSwitch features top

Een reactie achterlaten