fbpx

Nintendo kondigt Nintendo Switch Lite aan

Er waren al langer geruchten over een nieuwe versie van de Nintendo Switch en die heeft Nintendo nu ook officieel bevestigd. De Nintendo Switch Lite wordt een handheld only console, zonder docking station of afneembare Joy-Con controllers. De console is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren en verschijnt op 20 september.

Omdat deze Switch Lite enkel bestemd is voor handheld gaming is, heeft Nintendo enkele aanpassingen doorgevoerd. De richtingstoetsen aan de linkerkant zijn vervangen door een D-pad. De IR Motion camera en de HD rumble zijn verdwenen, wat betekent dat je voor titels zoals 1-2-Switch of andere games die gebruik maken van deze functies nog steeds Joy-Con controllers zult nodig hebben.


Het scherm van de Switch Lite is iets kleiner dan dat van de gewone Switch: 5.5 inch in plaats van 6.2 inch. Hij weegt 275 gram, zo’n 25 gram minder dan zijn grote broer, maar heeft wel een iets grotere batterijduur. Je kan volgens Nintendo 3 tot 7 uur spelen met de Switch Lite, tegenover de 2,5 tot 6,5 uur van de gewone Switch. Alle details kan je op de Nintendo-website checken.

De Switch Lite heeft een opslagcapaciteit van 32 GB en ondersteunt enkel games die je in handheldmodus kan spelen. Gelukkig doet het gros van de Switch-games dat. De console is verkrijgbaar in het grijs, geel of turkoois. In de VS kost de Switch Lite 199 dollar, terwijl de gewone Switch 299 dollar kost. Europese prijzen zijn nog niet bekend, maar verwacht prijzen die in dezelfde lijn liggen.

De Nintendo Switch Lite staat gepland voor release op 20 september.

Een reactie achterlaten